Litaiji op Facebook Litaiji is ook op Facebook te bezoeken.

Donderdagmorgen van 9:10 tot 10:00 uur 

Locatie, "De Logeerboot", aan de Badweg Dordrecht.

Het Gang Fu Project is preventief door middel van Taiji (Tai Chi, Tai Chi Quan), wij hebben Lilian van Dijk en Babs van Herk voor het Erasmus MC te Rotterdam het praktijk gedeelte hebben gedoceerd.

Fake the practical section of this translation in situ.

Al geruime tijd wordt er op gegeven van plaatsen Taiji lessen in Nederland gegeven, maar nog op weinig plaatsen speciaal voor ouderen of mensen die problemen hebben met de gezondheid, balans en / of motoriek .

Het Chinese "Gang Fu" betekent verbetering van de gezondheid.

Door een enorm patroon van bewegingen welke vertraagd en in een rustig tempo wordt uitgevoerd. De spieren en gewrichten worden toegevoerd, wat weer voor een betere doorbloeding zorgt. , Die van het lichaam doen en doen. Dit is een belangrijk aspect in de stabiliteit van de geografische persoon (ongeacht de leeftijd). Deze bewegingsvorm kan zowel staand als zittend worden uitgevoerd en kan in groepsverband van individueel gevolgd worden. Wij denken oa aan ouderen of mensen die te maken hebben met instabiliteit van een langdurige lichaam stoornis.

Uit onderzoek is ontzagwekkend dat Taiji en Qi Gong leiden tot:

Toewijding, Autonomie, Verbetering van zelfcontrole;

Vermindert gevoelens van kwetsbaarheid en angst;

Meer doorzettingsvermogen en een mobiele sociale betrokkenheid;

Meer tolerantie en aanpassingsbeleid.

Het Project gaat minimaal 3 maanden duren, de lengte van de lessen geschiedt in overleg, and known on the wentbeorende kosten!

Wij, Lilian van Dijk en Babs van Herik, de initiatiefnemers van dit " Gang Fu Project" willen deze vorm van Taiji, aan bv (ver) zorgcentra en bejaardencentra in Dordrecht eo en Schiedam eo aanbieden. Zowel in groepsverband als individueel. Wij kunnen dit op maat aanbieden door onze jarenlange ervaring van lesgeven binnen onze scholen in Dordrecht en Schiedam. Wij nemen ook alle (gezondheids) workshops.

Docentes Chinese bewegingsleerilian zijn, L v. Dijk, 0647685510 voor Dordrecht en omstreken & Babs v. Herk 0102470363 voor Schiedam en omstreken. 

Kijk op www.litaiji.nl en op www.gangfu.nl

Ter illustratie het onderzoek, Artikel uit de volkskrant (6-11-2004)

tai chi kan dementie voorkomen

tai chi goed voor geheugen