Gang-Fu

Het Gang Fu Project is val preventie door middel van Taiji (Tai Chi, Tai Chi Quan), Lilian van Dijk en Babs van Herk hebben dit voor het Erasmus MC te Rotterdam uitgewerkt en in het praktijk gedeelte gedoceerd.

Al geruime tijd woord er tai chi en qi gong les gegeven op verschillende plaatsen in Nederland, maar nog op weinig plaatsen speciaal voor ouderen van mensen die problemen hebben met de gezondheid, balans en / of motoriek .

Het Chinese "Gang Fu" betekent verbetering van de gezondheid.

Door een patroon van bewegingen versneld en in een rustig tempo wordt uitgevoerd. De spieren en gewrichten worden soepeler gemaakt wat weer voor een betere doorbloeding zorgt. Dit is een belangrijk aspect in de stabiliteit van de persoon (ongeacht de leeftijd). Deze bewegingsvorm kan zowel staand als zittend worden uitgevoerd en kan in groepsverband worden beoefend. 

Uit onderzoek is enorm komen te staan ​​dat Taiji en Qi Gong leiden tot:

Toewijding, Autonomie, Verbetering van zelfcontrole;

Vermindert gevoelens van kwetsbaarheid en angst;

Sociale verantwoordelijkheid;

Meer tolerantie en aanpassingsbeleid.

Wij, Lilian van Dijk en Babs van Herik, de initiatiefnemers van dit " Gang Fu Project" willen deze vorm van Taiji, aan bv (ver) zorgcentra en bejaardencentra in Dordrecht eo en Schiedam eo aanbieden. Mogelijk in groepsverband maar ook advies. Wij kunnen dit op maat aanbieden. Wij geven ook (gezondheids) workshops.

Docenten Chinese bewegingsleer zijn,
Lilian v. Dijk, 0647685510  voor Dordrecht en omstreken
&
Babs v. Herk 0102470363 voor Schiedam en omstreken. 

Kijk op www.litaiji.nl en op www.gangfu.nl

Ter illustratie het onderzoek, Artikel uit de volkskrant (6-11-2004)

tai chi kan dementie voorkomen

tai chi is tevens goed voor het geheugen