Litaiji op Facebook Litaiji is ook op Facebook te bezoeken.

 

 

Het Gang Fu Project is een val preventief door middel van Taiji (Tai Chi, Tai Chi Quan), Lilian van Dijk en Babs van Herk hebben dit voor het Erasmus MC te Rotterdam uitgewerkt en in het praktijk gedeelte gedoceerd.

 

Al geruime tijd word er tai chi en qi gong les gegeven op verschillende plaatsen in Nederland, maar nog op weinig plaatsen speciaal voor ouderen van mensen die problemen hebben met de gezondheid, balans en / of motoriek .

Het Chinese "Gang Fu" betekent verbetering van de gezondheid.

Door een patroon van bewegingen welke vertraagd en in een rustig tempo wordt uitgevoerd. De spieren en gewrichten worden soepel gemaakt wat weer voor een betere doorbloeding zorgt. Dit is een belangrijk aspect in de stabiliteit van de persoon (ongeacht de leeftijd). Deze bewegingsvorm kan zowel staand als zittend worden uitgevoerd en kan in groepsverband van individueel gevolgd worden.  

Uit onderzoek is vast komen te staan dat Taiji en Qi Gong leiden tot:

Toewijding, Autonomie, Verbetering van zelfcontrole;

Vermindert gevoelens van kwetsbaarheid en angst;

Meer doorzettingsvermogen en een mobiele sociale verantwoordelijkheid;

Meer tolerantie en aanpassingsbeleid.

 

 

Wij, Lilian van Dijk en Babs van Herik, de initiatiefnemers van dit " Gang Fu Project" willen deze vorm van Taiji, aan bv (ver) zorgcentra en bejaardencentra in Dordrecht eo en Schiedam eo aanbieden. Mogelijk in groepsverband als individueel. Wij kunnen dit op maat aanbieden door onze jarenlange ervaring van lesgeven binnen onze scholen in Dordrecht en Schiedam. Wij geven ook (gezondheids) workshops.

Docenten Chinese bewegingsleer zijn, Lilian v. Dijk, 0647685510 voor Dordrecht en omstreken & Babs v. Herk 0102470363 voor Schiedam en omstreken. 

Kijk op www.litaiji.nl en op www.gangfu.nl

Ter illustratie het onderzoek, Artikel uit de volkskrant (6-11-2004)

tai chi kan dementie voorkomen

tai chi goed voor het geheugen